4-C LİLER HAKSENDE BULUŞTU

Daha önce kadrolu olarak çalıştıkları kurumların özelleşmesiyle birlikte sözleşmeli personel olarak görevlerini idame ettirmeye çalışan işçiler, Eğitim Öğretim Bilim Çalışanları Hak Sendikası (HAKSEN) İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kadrolu çalışırken, sözleşmeli olarak çalışmak zorunda kalan işçiler, sıkıntılarını HAKSEN yöneticileriyle paylaştı. 4-C'lilerin sıkıntılarını dinleyerek, sorunlara çözüm arayan HAKSEN'li yöneticiler de, 4-C için daha önce yaptıkları çalışmaları işçilerle paylaştı.

4-C'lilerin sorunları ile yakından ilgilenen HAKSEN Şube Başkanı Mahmut Babacan, sendikayı ziyaret ederek sorunlarını anlatan işçilere, şunları söyledi:

"Sizler derdinizi anlatabilmek için derman bulabilmek için yıllardan beri çalmadık kapı bırakmadınız. Ancak sizi sizden başka dinleyen ve anlayan olmadı. Sizi savunacak ne bir kurum ne de bir sendika bulabildiniz. Beylik sözlerle sizin gönlünüzü almaya çalıştılar. Oysa yaşadığınız haksızlıklar ve maruz kaldığınız muamele bırakın bir kamu görevlisini bir insana dahi yakışmayacak türdendi. Haklarınız her yıl ocak ayında yayınlanan ve yıllardan beri hiçbir maddesi değişmeyen birkaç maddeden ibaret olan ucube bir bakanlar kurulu kararıyla belirlendi. Sendikal haklarınız verilmedi, kölelik hükümleri içeren sözleşme ile yasal hakları çiğnendi. Yaptığınız işler sürekli olmasına rağmen kadrolarınız geçici oldu. Diğer kamu görevlileriyle aynı işleri yapmanıza rağmen, disiplin ve ceza hükümleri açısından aynı mevzuata tabi olduğunuz halde, özlük ve sosyal hakları birkaç maddeden ibaret olan ve insan haklarına aykırı hükümler içeren sözleşmelerle belirlendi. Biz tüm bunları biliyorduk. Ancak sizlerin sendikalı olmaması nedeniyle sizlerin adına yasal zeminlerde hareket etme imkanımız yoktu. Sizlerin de sendikamız çatısı altında hak mücadelemize katılmanızı sağlamak için önce sendika hakkınızın alınması gerekiyordu. Hak verilmez alınır diyerek, ülke genelinde 'Hepimiz DörtCliyiz' imza kampanyasıyla hukuk mücadelemize start verdik. Nitekim sendika hakkınızı uzun bir uğraştan sonra aldık. Bu hakkın sizlerin kullanabileceği yasal bir kazanım olduğunu unutmayalım. Sizlerin daha önceleri olduğu gibi kimsesiz ve yalnız olmasını isteyenler, sizi sendikamızdan uzak tutmak için çaba gösterecektir. İşinizi kaybedeceğiniz korkusuyla daha önce olduğu gibi bugün de sizi tehdit edebilirler. Sizde tereddüt yaratmaya çalışabilirler. Elde edilen sendika hakkını küçümsemeye, yararsız hatta zararlı göstermeye çalışabilirler. Bu yöntemlere sakın pirim vermeyin. Unutmayın ki, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sendikalı bir geçici personelin dahi haklarını almak için tereddüt etmeyeceğiz. Biz, kazandığımız bu hakkın mutlaka hakkını vereceğiz. Sizlerin de diğer kamu görevlilerinin sahip olduğu ekonomik ve sosyal hakları almanız için yasal başvurularımızı yapıp, hukuki süreci sizler adına başlatacağız. Bu anlamda HAKSEN'e üye olan geçici bir personel adına 'kıdem tazminatı' istemi ile açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 18 Mart 2010 tarihli kararı ile yasal düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvuru kararı almıştır. HAKSEN olarak sendika hakkınızı aldık, sıra kadroda. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, eğer inanırsanız, haklı olduğunuz her davayı kazanırsınız. İnanıyoruz, hep birlikte kazanacağız."
ADIYAMAN (İHA)
Eklenme : 24 Temmuz 2012

Bu habere ait görsel bulunmamaktadır

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231