MASA BAŞI SENDİKALARDAN SES ÇIKMIYOR

Eğitim Hak-Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı İlker Açıkyürek yaptığı açıklamada “Kamu Personeli Danışma Kurulunda (KPDK) alınan kararlar “torba tasarıya” konulmadı.” Dedi.
Açıkyürek açıklamasında “Hükumet, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında memur konfederasyonlarına verdiği sözleri tutmadı, seyyanen yapılan 123 liralık zamma odaklanan masa başı konfederasyonlardan bu konuda maalesef bir ses çıkmıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise aylık ücretlerdeki artışların enflasyonun “oldukça üzerinde gerçekleştiği” yolunda açıklama yaparak bu konudaki beklentilere tamamen kapıyı kapatıyor.
2012 yılında çıkan Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’na göre, toplu sözleşme masasında ele alınamayan konular KPDK toplantısında görüşülüyor. Kurul bu kapsamda 2012′den bu yana 5 kez toplandı. Sonuncusu 20 Mart 2014’te gerçekleştirildi. Toplantılarda 161 konu başlığı ele alınmış, birçoğunda uzlaşmaya varılmıştı.

Yapılan KPDK toplantılarında alınan kararlardan bazıları şunlardı;

1.2005′ten sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi,
2.Disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi,
3.Yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi,
4.Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi,
5.Özel sektörde geçen hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi,
6.4-C’li personele kadro verilmesi,
7.Emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması,
8.Öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi,
9.İş ve meslek danışmanlarının kadroya geçirilmesi nedeniyle oluşan ücret düşüklüğünün giderilmesi.

Ancak uzlaşılan konular “torba tasarıya” eklenmedi. Tasarıda sadece aday memurlar, araştırmacılar, mahkemelerde çalışan personele fazla mesai, Sümer Holding’de çalışan personelin sorunları konusunda değişiklikler yapıldı. Diğerleri görmezden gelindi. Kimsenin de sesi çıkmadı.

Bu konularda Konfederasyonumuz, KPDK toplantılarında uzlaşılan maddelerin “torba yasaya” eklenmesi ve memura enflasyon farkı verilmesi için düzenleme yapılmasını talep ederek gerekli girişimlere başlamıştır.” İfadelerini kullandı.
Eklenme : 23 Temmuz 2014

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231