EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSITILMALIDIR

ANKARA (ANKA) - Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, halen çalışmakta olan memurlara tanınan ek ödeme hakkının emekliler için de geçerli olması için hukuki süreci başlattıklarını söyledi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Anka'ya yaptığı açıklamada kamudaki memurlar arasındaki ücret adaletsizliğini gidermek için 2006 yılından itibaren verilen ek ödemelerin emekliliğe yansımadığını belirterek, emekli olan memurların maaşlarında ortalama yüzde 50 civarında kayıp meydana geldiğini vurguladı.

-"EMEKLİ MEMURLAR ARASINDAKİ MAAŞ UÇURUMU BÜYÜYOR"-

Fiilen çalışırken yapılan ek ödemelerin amacının ücret adaletini sağlamak olmasına rağmen, memurlar emekli olduktan sonra adaletsizliğin devam ettiğini vurgulayan Çivi, şunları kaydetti:

"Maliye Bakanlığı memurlara yapılan maaş artışlarını hesaplarken ek ödemeleri de hesaba katarken, emekli maaşlarının hesaplanmasında dikkate alınmıyor. Bu şekilde, ek göstergesi yüksek unvanlardan emekli olan memurlarla diğer memurlar arasındaki emekli aylığı uçurumu giderek artıyor. Ücret adaletinin emeklilikte de göz önüne alınması gerekmektedir. Adaletsizliğin giderilmesi için bir an evvel yasal düzenleme yapılmalıdır."

-"EK ÖDEMELER TABAN AYLIĞINA DÂHİL EDİLMELİDİR"-

Halen çalışan memurlara yapılan ek ödemelerden damga vergisi dışında herhangi bir kesinti yapılmadığını hatırlatan Çivi, bu nedenle emekli aylığı ve ikramiye hesaplanırken dikkate alınmadığını, sekiz yıldan beri ücretlerin asıl unsuru haline gelen ek ödemelerin memur taban aylıklarına dâhil edilerek sorunun çözülebileceğini belirtti.

-"YARGIYA GİDECEĞİZ"-

Türkiye'deki 2 milyon civarındaki memur emeklisini temsilen geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan bir kamu görevlisine verdikleri hukuki destek sonucu hazırlanan başvurunun Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na gönderildiğini vurgulayan Çivi şu bilgileri verdi:

"Başvuruda; Anayasal düzenlemelere dayanarak, emekli maaşının ek ödemelerin de dikkate alınarak yeniden hesaplanması ve maaşın bu şekilde düzeltilerek, oluşan ücret kayıplarının yasal gecikme faizi ile birlikte ödenmesi talep edilmiş olup, gerekli işlemin yapılmaması halinde yargı yoluna gideceğiz." (ANKA)
Eklenme : 01 Ağustos 2014

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231