SIRA DIŞI SENDİKADAN SIRA DIŞI EYLEM

Memur maaş artışlarının enflasyonun altında kalmasını protesto eyleminde Haksen üyeleri maaş bordrolarını yedi.
2014 yılında memur maaşlarına seyyanen yapılan 123 tl artışın yılın ilk 7 ayında enflasyonun altında kalmasını protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması yapan Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, enflasyonun memuru emekliyi ezip geçtiğini söyledi.

Kızılay Güvenpark’ta toplanan üyeler “Enflasyon Farkımız Engellenemez”, “Memuruz-Mağduruz- Kazanacağız” sloganları attılar.Yapılan açıklamanın ardından bazı üyeler yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yiyerek yapılan artışları protesto ettiler.

Eylemde konuşan Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, 2014 yılı toplu sözleşmesine imza atan memur konfederasyonunun 2.8 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin vebalini aldığını söyledi.

Çivi, ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılması için hukuki süreci başlattıklarını , enflasyon farkı için de yargıya gideceklerini belirtti.Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi konuşmasında şunları söyledi;

ENFLASYON MEMURU EZDİ GEÇTİ.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yetkili sendikalar ile hükümet arasında ilk defa yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde, 2014 yılı için tüm memurların maaşlarına seyyanen 175 TL artış yapılmıştır. Buna karşılık yetkili sendikaların onayı ile yıllardan beri Bütçe Kanununda yer alan enflasyon farkı uygulaması 2014 yılı için yürürlükten kaldırılmıştır. Yetkili sendikaların akıllara zarar bu tutumu sonucu toplam 2 milyon 800 bin kamu personelin maaş artışları enflasyonun altında kalmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün yapılan duyuruda, bu yılın ilk altı aylık diliminde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranı yüzde 6,18 olarak açıklanmıştır.

2014 yılı için memur maaşlarında yapılan brüt 175 TL’nin net maaşlara yansıma oranı dikkate alındığında, memur ve hizmetli kadroları dışındaki diğer kamu görevlilerinin maaşları enflasyonun altında kalmıştır. Yılın ilk 7 ayında; Yardımcı hizmetlinin maaşına yapılan artıştan geriye 33 TL, Memurun maaş artışından geriye 11 TL kalmıştır.Bu ay itibariyle; Şefin maaşı 27 TL, Şube Müdürünün maaşı 91 TL erimiştir.

Bugüne kadar memurun enflasyona ezdirilmediği iddia edilmesine rağmen, bu yıl memurlar bizzat sendika temsilcilerinin beceriksizlikleri sonucu enflasyona ezdirilmiştir. Bu kararı alan sendikacılar yüzbinlerce kamu görevlisinin de vebalini üstlenmiştir.

ENFLASYON FARKI TORBA YASAYA KONMALIDIR.

Henüz yılın ilk yedi ayında ortaya çıkan bu durum karşısında, bugüne kadar memuru enflasyona ezdirmeyeceğini ilan eden Hükümetin bir an evvel enflasyon farkı ödenmesine ilişkin Torba Yasa’da gerekli düzenleme yapması gerekmektedir.Aksi takdirde enflasyon farkı ödenmesi için üyelerimiz adına yargıya başvuracağız.

MEMUR BÜYÜMEDEN HİÇ PAY ALAMADI.

Memurlar 2014 yılında enflasyon farkı alamayacakları gibi Türkiye ekonomisinin büyümesinden de hala pay alamamaktadır.2014 yılının ilk üç ayında Türkiye yüze 4,3 oranında büyümüştür. Bu ülkenin vatandaşları olarak biz memurlar da artık büyümeden payımızı istiyoruz.

Eklenme : 11 Ağustos 2014

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231