HAKSEN EK ÖDEMELERİN EMEKLİ MAAŞINA İLAVESİ İÇİN DAVA AÇTI

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen), fiilen çalışan memurlara "denge tazminatı" adı altında yapılan ek ödemenin emekli aylıklarına yansıtılması talebiyle dava açtı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi önünde toplanan grup adına açıklamayı yapan Konfederasyon Genel Başkanı Ayhan Çivi, 3,5 milyon memurun geleceğini ilgilendiren çok önemli bir hak kaybını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Çivi, 2010'da kamudaki kurumlararası ücret farklılığını gidermek amacıyla çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile bütün kamu görevlilerine 536 lira ile bin 300 lira arasında değişen miktarlarda seyyanen ek ödeme yapılması uygulamasının başlatıldığını hatırlattı.

Bu ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılmadığı için kamu görevlilerinin emekli olduklarında çok ciddi maaş kaybına uğradığını savunan Çivi, kamu çalışanlarının bu nedenle emekli olmaktan kaçındığını adeta çalışmaya mahkum edildiğini öne sürdü.

Emekli olanların da ikinci bir iş aradığını kaydeden Çivi, kendilerine yapılan ek ödemelerden herhangi bir gelir vergisi ve sosyal güvenlik primi kesintisinin yapılmadığını, sırf bu sebeple devletin aylık yaklaşık 5 milyar lira gelir kaybına uğradığını iddia etti.

Her ortamda ve fırsatta konuyu demokratik şekilde dile getirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydeden Çivi, şunları söyledi:

"Bizim de adalete, hukuka, yargıya sığınmaktan başka bir çaremiz kalmamışıtır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Türkiye Cumhuryeti devletini laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlamıştır. Sosyal hukuk devleti olmanın gereği, çalışanlarına emeklilerine insanca yaşayabilecekleri bir ücreti temin etmektir. Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmeler de bu hakkı güvence altına almıştır. Dolayısıyla hukuk anlamında da biz haklı olduğumuzu düşünüyor bu konudaki talebimizi yargıya iletiyoruz."

Ayhan Çivi, açıklamanın ardından beraberindeki üyelerle dava dilekçesini Ankara Bölge İdare Mahkemesine sundu.

" AÇIKLAMAYI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ"
Eklenme : 06 Aralık 2014

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231