BAZI İDARECİLER KRALDAN ÇOK KRALCI KESİLİYORLAR

K.Maraş İl temsilcimiz Fahri Kurt, bazı idarecilerin diğer sendika üyeleri üzerinde baskı kurma, sindirme, tehdit ve şantaj olaylarını doğrudan ya da dolaylı olarak sürdürmeye devam ettiklerini iddia ederek şu açıklamalar da bulundu.

"Eğitim Haksen olarak evrensel sendikacılık prensiplerini savunuyoruz. Bağımsız sendikacığı savunuyoruz. Üyelerimizin enerji ve sinerjisinin, kişisel, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak çalınmasına, istismar edilmesine, pazarlanmasına ve satılmasına her zaman karşı durduk, durmaya devam edeceğiz. Çalışanlar, kimsenin arka bahçesi, ön bahçesi değildir. Yukarılara sıçrama tahtası da değildir. Oluşan imkânları, kişisel ve çevremize kullanma yeri de değildir. Bir takım siyasi mahfillerin yağcılığını, ayakçılığını, deynekçiliğini yapmak, onların ağzında ve cebinde gezmek asla onurlu sendikal mücadeleciliğin öznesi olamaz, olmamalı da. Amacımız, üyelerimizin emeklerinin hakkı ile takdir edilmesi, özlük haklarının iyileştirilerek, insan şerefine uygun yaşam standartlarında yaşaması, otoritelerin totaliter davranışlarına karşı korunması, mesleklerini en verimli şekilde icra etmeleri için ortamların hazırlanması, kendi aralarında dayanışma ile sosyal ve iş barışının sağlanmasıdır.

Geçmişte olduğu gibi ötekileştirme, ayrıştırma, yaftalama ve düşman ilan etme marazının bazı idarecilerde hala örneklerini görmek bizi üzmektedir. Hatta sendikacılığa “bu bir din meselesidir” diyecek kadar bayağılaşan, densizleşenler vardır.

İdareciler bir sendikaya üye olabilirler, bir siyasi fikre de sahip olabilirler. Ancak makamlarının gücünü, etiketlerinin forsunu kullanarak farklı sendika üyeleri üzerinde baskı kuramazlar, korkutma, sindirme, tehdit ve şantaj gibi anti demokratik davranışlar sergileyemezler.

Bazı okullarda bazı müdürlerin üyelerimize karşı daha medeni, daha hoşgörülü, daha saygılı, daha demokratik davranış göstermelerinin kendilerinin kalitesi ile doğru orantılı olduğunu belirtmek isterim. Bazı üyelerimizin idari ve psikolojik baskı ile üyeliklerinin düşürülüp, başka sendikalara üye yapılmaya çalışılmasını kınıyoruz. Bu ayıbı yapmaya devam edenlere karşı da hukuk mücadelemize devam edeceğiz. Onları kamuoyuna deşifre edeceğiz.

Ülkemizin daha demokratik, daha özgür, daha yaşanabilir olması için mücadele edeceğiz. Zorla üye toplamak, zorlama sendikacılık yapmak bizi yeniden kamplara ayırır. Çalışanları rahat bıraksınlar. Özgür iradeleri ile tercihler yapmalarına fırsat versinler. İdareciler, üzerlerine vazife olmadığı halde sendika işlerine burunlarını sokmamalıdırlar. Kraldan kralcı olmaya çalışmaları, o makamlara yakışmıyor. Sadece idarecilerden her sendikaya adil olmalarını istiyoruz, yandaş değil. Sendikalar, enerjilerini kavgada değil, işbirliği yaparak hak mücadelesinde harcamalıdırlar."
Eklenme : 24 Temmuz 2012

Bu habere ait görsel bulunmamaktadır

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231