ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMAK TOPLUMSAL ZORUNLULUKTUR

Eğitim Haksen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, “Engelliler Haftası” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada engellilerin sorunlarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Sakatlığa sebebiyet veren etkenlerin açıklanmakta olduğunu ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araştırıldığını da belirten Gökçek, “Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli” dedi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası”nın temel amacının engellilik konusunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Genel Başkan Hanifi Gökçek, “Toplum içine dahi çıkmakta zorlanan engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, onları topluma kazandırmak hepimizin ortak görevi” dedi.

Engellilerin yaşadığı sorunların bireysel değil toplumsal olduğunu da kaydeden Gökçek, “Engellilik, kişinin doğuştan veya sonradan meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinin belli bir kısmını yitirmesiyle oluşur. Engelliliğin belli başlı nedenleri, akraba evliliği, gebelik öncesi tedbirsizlik, aşıların zamanında yapılmaması, kazalardır. Engellilik; toplumun en önemli sorunları arasında yer almakta ve engelli kavramı daha çok, bedensel eksiklikler için kullanılmaktadır. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bizler ülkemizin her bireyi gibi engelli insanlarımızı da üretebilir, en azından kendi kendine yetebilir hale getirebilmek için toplum ve birey olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi.

Her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğunu da kaydeden Gökçek, “Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve her birimiz engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Engellilere sadece bu haftada değil, tüm yaşamları boyunca sevgiyle sahip çıkmak herkesin ortak görevidir” dedi.
Eklenme : 24 Temmuz 2012

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : Kültür Mahallesi Yüksel Caddesi No:28/9 Çankaya / ANKARA - Telefon : 0 312 231 2 231 - Faks : 0 312 231 2 231